Домашня водойма – види басейнів і технології їх виготовлення

Їдучи за місто ми, як правило, прагнемо відпочити від повсякденних турбот і побути наодинці з природою. Ми хочемо насолодитися сонячними променями, поринуть в прохолодну воду озера або річки. Але деякі населені пункти знаходяться занадто далеко від природних водойм, що може затьмарити наш відпочинок. Тому багато власників заміських котеджів і одноповерхових будинків все частіше замислюються про те, щоб самим створити на своїй ділянці штучна водойма, а простіше кажучи – басейн. Такий варіант ідеально підійде тим, хто є власником великого земельної ділянки. Головне, що нам потрібно – це дізнатися якомога більше інформації про технології створення штучних водойм.
Види басейнів

Існує досить багато різновидів цих конструкцій. Як правило, вони відрізняються один від одного формою, обсягом, варіантом наповнення ємності, а також способом очищення. На останній характеристиці нам слід зупинитися більш докладно, оскільки від цього залежить зручність використання водойми.

За технологією очищення басейни бувають скіммерние і переливними. Скіммерний басейн – це тип конструкції, в якій відбір забрудненої води відбувається через бічні отвори, розташовані у верхній частині стінок на відстані 10-20 сантиметрів від верхньої кромки. Стаціонарні конструкції, крім отворів в бортах, іноді можуть доповнюватися пристроєм донного випуску води. Це робиться для того, щоб процес очищення води проходив інтенсивніше. Вода, яка проходить через очисні пристосування, збирається в накопичувальних резервуарах, де проходить кілька етапів фільтрації, знезараження і підігріву, після чого вона за допомогою насоса подається назад в басейн. Постійний рівень води в ньому підтримується завдяки системі автоматичного підлива.

Переливний басейн – це вид конструкції з керамічним або металевим жолобом, розташованим із зовнішнього боку бортів. По ньому переливається вода стікає в накопичувальну ємність, де за допомогою системи фільтрів проходить процедуру знезараження. Зворотній подача води в басейн здійснюється через донні форсунки, до яких підключені автоматичні насоси. Так само, як і в попередньому вигляді конструкції, контролювати рівень води можна за допомогою пристрою постійного наповнення басейну. Перевагою такої системи очищення є те, що вона зручна в обслуговуванні, оскільки осадові забруднення легко усуваються завдяки відкритій конструкції жолобів.