Плануємо ремонт у ванній кімнаті разом з дизайнером інтер’єрів

Ця стаття допоможе вам створити функціональний, естетично привабливий і комфортний простір у ванній кімнаті. Ось декілька корисних порад щодо ремонту у ванній кімнаті:

Визначте свої потреби
Перш за все, добре поміркуйте, які функції ви хочете мати у своїй ванній кімнаті. Наприклад, вам потрібна душова кабіна чи ванна, одинарна чи подвійна раковина? Можливо ви хотіли б мати гігієнічний душ або біде? Де ви накладаєте макіяж: перед дзеркалом у ванній кімнаті чи за туалетним столиком у спальні? Де має стояти пральна машина? Чи потрібен вам електричний водонагрівач?

Якщо ви полюбляєте приймати ванну або у вас є маленькі діти, то мабуть ви надасте перевагу ванні замість душу. А якщо ванною кімнатою будуть користуватися люди похилого віку, то мабуть краще обрати варіант з душем.

Що і де ви плануєте зберігати? Засоби гігієни, засоби для прання та прибирання, косметика, брудна білизна та одяг, зарядні пристрої, фен, ліки …

Зробіть детальний план ванної кімнати
Ретельно поміряйте вашу ванну кімнату та виходячи з наявного простору, визначте, які сантехнічні прибори та меблі ви зможете розмістити. Врахуйте розташування стояків каналізації, холодної та гарячої води.

Ви можете збільшити розмір вашої ванної кімнати за рахунок коридору. Розміщувати санвузли над кухнями та житловими кімнатами забороняється.

Дотримуйтесь норм ергономіки. Розташуйте елементи ванної кімнати так, щоб ними було зручно користуватися. Продумайте, як будуть відчинятися двері душової кабіни, де буде стояти унітаз та де будуть висіти рушники та халати. Чи зручно буде вам користуватися змішувачем душу або ванни саме на цьому місці? Де будуть розташовані розетки та вимикачі? Важливо, щоб ванна кімната була не тільки красивою, але і зручною.

Продумайте технічну частину вашого ремонту. Де будуть розташовані труби, крани, лічильники, магістральні фільтри тощо.