Навантаження та підйом будівельних матеріалів

Неможливо уявити собі будівельні роботи без навантаження, вивантаження, підйому та складування матеріалів. Дані етапи робіт вважаються найбільш трудомісткими та енерговитратними у процесі зведення будівель та ремонту офісних, виробничих та житлових приміщень. Найчастіше доводиться задіяти спеціальну техніку та вдаватися до допомоги професійних вантажників . https://gruz-taxi.com.ua надає послуги з вивозу будівельного сміття у Львові та всіх видів перевезень.

Будівельні матеріали можна розділити на групи за такими ознаками:

  • Сипучі
  • Рідкі
  • Порошкоподібні
  • Штучні
  • Дрібні
  • Тістоподібні
  • Довгомірні
  • Великогабаритні
  • Важковагові

Від специфічних властивостей кожної категорії залежать умови та способи транспортування, навантаження та підйому.

З якими складнощами доведеться зіткнутися?

Матеріали, розфасовані в паперові та поліетиленові пакети, пластикові контейнери з кришками та коробки, завантажити та підняти на потрібний поверх відносно нескладно. Складність полягає лише у значній вазі та чималій кількості упаковок. Прийде докласти відчутних фізичних зусиль.

Крихкі вантажі

Небезпека підстерігає у випадку з крихкими будівельними та оздоблювальними матеріалами, наприклад, керамічною плиткою, склом для вітражів тощо. Тут буде потрібно акуратність, а також уміння правильно складувати матеріал на робочому місці.

Довгомірний вантаж

Трохи складніша справа з довгомірним вантажем. Як правило, зі складнощами можна зустрітися під час підйому такого матеріалу на потрібний поверх. Не завжди вдається обійтися без втрат, долаючи вузькі сходові прольоти та тісні майданчики у під’їздах.

Зазвичай з такою справою легко справляються найняті вантажники . Якщо ж матеріал має велику вагу (труби, сталеві колони, лісоматеріали і т.д.), завдання ускладнюється, часто потрібне застосування спецобладнання.

Великий вантаж

Великогабаритні будматеріали не завжди є важкими, але в будь-якому випадку, з їх навантаженням і підйомом буває непросто впоратися. Наприклад, листи з гіпсоволокна переносити дуже незручно через великі розміри та відносну крихкість. Один незграбний рух – і лист тріскається або ламається. Проте піднімати їх на поверх доводиться вручну, адже в ліфт такий вантаж просто не вміщується. Те саме можна сказати і про скляне полотно великого формату. У цьому випадку виникає ще й небезпека отримати травму.

Важковаговий вантаж

Важкі вантажі, як правило, мають і великі габарити. Щоб завантажити та підняти такі будматеріали, доводиться задіяти спеціальне обладнання та використовувати навички кваліфікованих вантажників. Нерідко такі роботи відносяться до розряду такелажних та здійснюються в умовах підвищеної складності та небезпеки.