Що впливає на вартість ремонту

Чи потрібно об’єднувати санвузол, купувати меблі сетами та гнатися за трендами?
Є ряд помилок, роблячи які ви можете істотно збільшити ціну ремонту. Чи є спосіб уникнути непотрібних витрат?

Економія на матеріалах
Використання неякісних оздоблювальних матеріалів завдасть маси клопоту в процесі ремонту і дуже скоро обернеться необхідністю зробити новий. Так ви не заощадите, а навпаки, витратите більше.
Бажання все зробити самостійно
Можливо, поклеїти шпалери не складе особливих труднощів, і вам навіть в радість взяти участь у ремонті, але не переоцініть свої навички.

Стяжку підлоги та укладання підлогового покриття, розведення електрики та сантехнічні роботи, монтаж дверей та вікон повинні робити професіонали. Є ймовірність щось не врахувати, купити матеріали із запасом, який не стане в нагоді, а ціна помилки дуже висока.
Відсутність плану та кошторису
Просто прикинути приблизне розміщення меблів буде недостатньо. Для ремонту вам знадобиться чіткий план з урахуванням усіх комунікацій.

Пам’ятайте, що потрібно грамотно розпланувати розведення електрики, а це можна робити тільки тоді, коли ви оберете розміщення меблів і всіх електроприладів. Приділіть трохи більше часу плануванню та продумайте деталі — якщо в процесі дотримуватись кошторису, набагато простіше уникнути спонтанних покупок.
Непотрібні перепланування
Найпоширеніша – об’єднання санвузла. У гонитві за зайвими метрами багато хто втрачає ключову деталь: суміщений санвузол підходить далеко не кожній родині і не до кожного способу життя, особливо якщо у вас є діти. А вартість такого перепланування дуже висока.

Те саме стосується всіх переробок квартири під студію. Знесення стін та масштабні перепланування коштують дорого та вимагають значно більше часу. Якщо не заздалегідь продумати наскільки ваш майбутній будинок поєднується саме з вашими звичками і способом життя, то після всіх витрат ви отримаєте красиве, але не функціональне житло.
Купівля меблів сетами
Меблі, куплені єдиним комплектом, виглядають одноманітно і важко, тому досить швидко набридає. А підібрати гармонійні доповнення для кімнати, обставленої меблями в єдиній стилістиці та кольоровій гамі, не так просто, як здається. Міняти меблювання теж доведеться повністю.

Крім того, при складанні сетів завжди враховують узагальнені потреби, і ми часто купуємо кілька непотрібних елементів за компанію. Це не лише захаращує простір, а й збільшує фінальну вартість.
Необдумана гонитва за модою
Піддавшись спонтанному бажанню наслідувати модні тенденції, ви навряд чи довго будете задоволені результатом.

Задумайтесь наскільки та чи інша тенденція вам підходить і як швидко набридне. Інтер’єр повинен залишати можливість невеликих трансформацій, зміни аксесуарів та колористичних акцентів. А від масштабних вітражів, стельових розписів і великої кількості накладного ліпного декору, якщо це лише данина швидкоплинній моді, краще відмовитися.
Нехтування безпекою
Починаючи ремонт, слід ознайомитися з технічною документацією. На жаль, випадків, коли в будинку з дерев’яними перекриттями у ванній красується важка ванна-джакузі, а в стіні, що несе, між вітальнею і кухнею неодмінно потрібна арка, чимало. Результат — обвалення, величезні штрафи та навіть жертви.